"Остання камелія" від Сари Джіо



Вітаю! Ви на сторінці "Ділюсь прочитаним" і сьогодні я, Юлія Лісовська, розповім вам про книгу із цікавим та оригінальним сюжетом - "Останню камелію" Сари Джіо. На обкладинці зазначено, що роман визнаний бестселером за версією New York Times, і цей факт інтригує :)
Зізнаюся щиро, я давненько уже хотіла познайомитися із творчістю цієї авторки і, знаєте, не помилилася з вибором.
Роман "Остання камелія" містить дві сюжетні лінії. Одна розповідає про наші часи. Молода американка Едісон, щаслива дружина і ландшафтний дизайнер, пережила у дитинстві страшну трагедію, а зараз її переслідує друг із того, минулого, життя, вимагаючи викуп за своє мовчання. Друга сюжетна лінія розкриває 1940 рік, коли американка Флора вирушає до Британії, щоб відшукати останню камелію сорту "мідлберійська рожева". Обидві дівчини опиняються у старовинному родовому замку британських лордів (звісно, у різний час), і кожна з них мимоволі стає свідком і навіть причиною розкриття страшних родинних таємниць. Скажу лише, що у романі переплетені і складні душевні травми, і нерозділене кохання, і нездійсненні мрії, і збіг обставин, що призводить як до фатальних наслідків, так і до щасливих випадковостей у житті героїв. Флора от-от стане жертвою серійного вбивці, як і Едісон може поплатитися за свої минулі прорахунки.
Скажу лиш, що життя двох героїнь дивним чином переплелися і вони навіть зустрінуться, а останню камелію сорту "мідлберійська рожева" вдасться повернути з небуття.
Яким чином авторці вдалося закрутити сюжет, щоб усе це стало можливим? Прочитайте книгу і дізнаєтеся :)
Ця книга про радість, кохання, втрати, родинні таємниці, вона містить інтригу, що триматиме до останньої сторінки. "Остання камелія" Сари Джіо без сумніву прикрасить вечір, хоча текст не містить глибоких філософських роздумів чи постмодерних інтерпретацій. Дехто навіть назве цей роман надто романтизованим чи мелодраматичним, але я все ж рекомендую її для прочитання.
Залишайте відгуки та коментарі, з радістю з вами поспілкуюся, підписуйтеся на канал "Ділюсь прочитаним" і, найголовніше, читайте і насолоджуйтеся: "Остання камелія" Сари Джіо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Діва Млинища" Володимира Лиса