Восени гріють "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш

Привіт усім! Продовжую ділитися враженнями від прочитаного, і на черзі книга, яка зовсім не пасує для прочитання влітку, але для дощової ностальгійної осені - якраз те, що треба. Це - "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш. Відразу зазначу, що є ще "Теплі історії до шоколаду" цієї авторки. Власне, ці книги започаткували цілу серію "теплих історій" в українській літературі, що, звісно, не може не тішити.
Збірка "Теплі історії до кави" вийшли ще у 2013 році у видавництві "Брайт Стар Паблішинг" і стала відкриттям на книжковому Форумі видавців у Львові. Книга під м'якою обкладинкою, й кожну історію супроводжує "кавова ілюстрація" в кольорах сепії. У кожній історії зазвичай - мінімум сюжету, зате багато кави, подорожей, запахів, роздумів, теплоти й комфорту. Герої цих історій - прості жителі звичайних містечок, які у щоденній круговерті турбот знаходять час на каву, натхнення і, власне, на себе. Вони щирі і справжні і своє натхнення до життя черпають у каві ))
Для тих, хто очікує від цієї збірки карколомних, вигадливих сюжетів, зазначу, що "Теплі історії..." стануть розчаруванням. Одна моя знайома навіть сказала, що їй було нудно читати цю книгу. Але моя порада вам така: книгами Надійки Гербіш треба насолоджуватися невеликими порціями, як, власне, вживаємо еспресо. А ще: тут ви знайдете чимало рецептів, як заварювати гарячий, міцний, з корицею чи кардамоном та всілякими іншими прянощами напій для справжніх кавоманів. Тому читайте і насолоджуйтеся: "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"