Інтрига росте - "Гра янгола" Карлоса Руїса Сафона

Усім вітання! Сьогодні я підготувала для вас розповідь про загадковий і містичний роман іспанського письменника Карлоса Руїса Сафона "Гра янгола". Ця книга є другою із циклу романів, дія яких пов'язана із Цвинтарем Забутих Книжок і відбувається у Барселоні, - прекрасному, сумовитому і проклятому місті, як про нього неодноразово відгукується головний герой, письменник Давид Мартін. Перш ніж перейти до розповіді про сюжет, вам, мабуть, цікаво буде дізнатися,чи сподобалася ця книга. Моя відповідь звучатиме наступним чином: швидше "так", ніж "ні", але перша книга К.Р.Сафона з цього циклу (роман "Тінь вітру", я про нього вже розповідала) сподобалася більше.
О, так, "Гра янгола" написана майстерно і захоплююче, з різкими сюжетними поворотами (саме тому я була в захваті до середини книги), але коли рівень містики і навмисного нагнітання атмосфери (прийом, яким почав зловживати автор, щоби втримати читача) став зашкалювати, то вже стало занадто. Надто багато вигадки, непорозумінь, містики, яка не завжди має логічне пояснення, і божевілля головного героя. Але повернімося до сюжету.
Давид Мартін, головний герой, з дитинства дізнався, що таке несправедливість, злидні і батьківська нелюбов. Врешті, він таки отримав шанс і став автором популярної літератури, яка мала успіх і ледь не ввела свого автора в могилу. І в цю мить з'являється французький видавець, який обіцяє розв'язати усі проблеми і пропонує сто тисяч за книгу, яку має для нього написати головний герой. Письменник погоджується і починається напівмістична гра, в результаті якої трапляються загадкові вбивства та переслідування, куди вплітається нещасливе кохання, філософські роздуми і неймовірна людська самотність. Скажу лише, що усі ті натяки, які дає автор, вказують навіть мені, майже не знайомій із основами психіатрії, що в головного героя серйозна психічна хвороба, пов'язана із роздвоєнням особистості. Завершення роману ще більш туманне, божевільне і загадкове, однак від цього книга не стала менш цікавою ))
Якщо хочете поділитися своїми враженнями про цей роман, залишайте їх в коментарях. З радістю з вами поспілкуюся. Підписуйтеся на канал "Ділюсь прочитаним" і, найголовніше, читайте і насолоджуйтеся: "Гра янгола" Карлоса Руїса Сафона.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"