Таємниці, які зберігає "В'язень неба" Карлоса Руїса Сафона

Привіт! Не так уже багато часу минуло, а я уже розповідаю про третю книгу Карлоса Руїса Сафона "В'язень неба" із циклу про Цвинтар забутих книжок. Річ у тім, що вона значно тонша, ніж попередні, як бачите, усього приблизно триста сторінок, але не менш цікава :)
У цьому романі автор обійшовся уже без містики і напівбожевільних-напівготичних картин, а також моторошних родинних таємниць. Але зізнаюся, "В'язень неба" - книга у дечому навіть краща за попередні. Як ви могли вже здогадатися, книга зображує більш земні проблеми - зрада, помста, бажання вижити і ще низку менш висвітлених, але не менш важливих чи трагічних проблем. Так, це популярна література, але якого ґатунку!
Книга "В'язень неба" пов'язує між собою два попередні романи із цього циклу - "Гру вітру" і "Тінь вітру". У ній автор знову повертається до головного героя першого роману, Деніеля Семпере, і з третіх вуст розповідає, що насправді трапилося із головним героєм другого - Давидом Мартіном - і мої, власне, припущення щодо проблем із психікою цього персонажа знайшли підтвердження.
Роман, який став приводом для запису цього відео, читається набагато легше і простіше, ніж попередні, і він має особливе завершення, яке, я би сказала, стало родзинкою книги - натяк на продовження, на те, які пригоди чекають у четвертій частині, а, судячи із зав'язки, на Даніеля Семпере чекають ще ті випробування. Адже останнє речення у цій книзі вказує на те, що історія головного героя тільки починається.
З нетерпінням очікую, коли прочитаю і зможу з вами поділитися враженнями про четверту частину, а поки що - читайте і насолоджуйтеся "В'язень неба" Карлоса Руїса Сафона.

P.S.: І не забудьте залишити у коментарях свої враження про відгук та підписатися на канал "Ділюсь прочитаним" ))

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"