Жахіття у психлікарні, або "Аляска" Сергія Бута

Привіт-привіт! Зачекалися? Розповім зараз про досить неординарну книгу як для сучасної української літератури - трилер, жанр, не надто у нас розвинений. Мова піде про роман "Аляска" Сергія Бута. Що саме у ньому зацікавило? Не назва, це точно. А передусім емоції та інтрига.
"Аляска" - це відокремлене відділення у психіатричній лікарні одного із приморських містечок України, куди звертається Антон, головний герой, його, як він вважає, переслідують видіння з привидом. У лікарні йому дійсно стає легше, проте головний лікар медичного закладу має свої плани на пацієнтів і вирізняється жорстокістю та любов'ю до грошей. Для вільнодумного Антона лікарня стає катівнею. Щоб дізнатися, як він звідти вибереться та з якими небезпеками зустрітися, прочитайте книгу самостійно - переповідати сюжет я не буду :) Повірте, автор вирізняється особливою винахідливістю та вміло підтримує інтригу.
Щоправда, як на мене, то дуже прозорими є натяки на причину "хвороби" головного героя та на її винуватців. Хто стоїть за усіма незгодами Антона, я здогадалася уже на середині книги Інколи у тексті було помітно, що авторові складно справлятися із сюжетом, наприклад, наприкінці роману. Подальша доля головного героя залишилися надто розмитою, нечіткою, а хотілося б більшої конкретики, а не загальних слів на два абзаци. Потрібно відмітити, майстерне володіння словом автора та досить велику обізнаність зі спеціалізованою літературою, що вилилося у деталі роботи водолазів та життя психіатричної лікарні.
Загалом, книга варта прочитання, і для мене вона стала свідченням розвитку трилера як жанру в сучасній українській літературі. Тому читайте і насолоджуйтеся: Сергій Бут "Аляска".

P.S.: Сподобався відгук - підписуйтеся на новини та на мій канал в YouTube. Хочете поділитися своїми враженнями - коментуйте! Буду рада з вами поспілкуватися :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"