Усе прочитане раніше тепер видається дитячими казками...

Привіт усім! Ви на сторінці "Ділюсь прочитаним" і сьогодні я розповім про ексцентричну, жахаючу і тому неймовірно захопливу книгу Іллі Лоскучерявого "Експеримент Каменєва", яка є першою частиною трилогії і має підназву "Демон всередині". Щиро зізнаюся, усі книги, які мені довелося прочитати раніше, тепер видаються дитячими казками.
Відразу скажу, що книга має вікове обмеження 18+, але не через змальовування еротичних сцен, як ви могли подумати, а тому, що мова у ній іде про серійних вбивць. Уже з першої сторінки автор вводить читача у світ крові та безпричинно жорстокості, вбивств заради задоволення, й описує усе, що відбувається безпристрасно і, повірте, від того читати стає ще страшніше.
Власне, автор досліджує феномен та психологію серійних вбивць і вводить у текст Луку (на мою думку, тут є прихований підтекст і натяк на одного із Євангелистів), який є головним героєм. Він за збігом обставин має зобов'язання знищувати серійних вбивць на території колишнього Радянського Союзу, переміщуючись у часі за допомогою експериментальних досліджень академіка Каменєва. Також у тексті постійно присутній Демон, який супроводжує Луку і навідується до науковця. Однак попри те, що сторінки книги в переносному значенні буквально просякнуті кров'ю та вбивствами, роман цей про Добро,  про боротьбу Добра зі Злом, якщо висловлюватися точніше. Незважаючи на те, що головний герой Лука теж безпричинно жорстокий із вбивцями, мені хочеться вірити, що саме в ньому і ведеться боротьба Добра і Зла, але в цьому ще треба переконатися, прочитавши інші книги трилогії. Сам Лука як вбивця вбивць і є експериментом - психологічним і перше чергу.
Що ще можу сказати: книга непроста у прочитанні і шокуюча, вона ставить більше запитань, ніж має відповідей, має нечітку розв'язку і обов'язкова для прочитання тим, хто дійсно хоче бути ознайомленим із сучасною українською літературою. Це одна з книг, яка дійсно варта уваги. Тому читайте і насолоджуйтеся: Ілля Лоскучерявий та його "Експеримент Каменєва. Демон всередині".

P.S.: Сподобався відгук - підписуйтеся на новини та на мій канал в YouTube. Хочете поділитися своїми враженнями - коментуйте! Буду рада з вами поспілкуватися :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"