Хто заблукав у "Лабіринті духів" Карлоса Руїса Сафона?

Привіт! З вами знову Юлія Лісовська, і сьогодні я нарешті розповім про свої враження стосовно книги "Лабіринт духів" Карлоса Руїса Сафона, останню із циклу про Цвинтар Забутих Книг. Читала я цей роман доволі довго, оскільки книга досить товстенька - має близько восьмисот сторінок, до того ж настільки насичена подіями та деталями, що більше десяти сторінок було складно читати - голова вимагала відпочинку.
Спершу треба зазначити, що, хоча сюжет обертається довкола Даніеля Семпере та його родини, левова частка роману присвячена Маурісіо Вальсу та пригодам фатальної і вродливої Алісії Гріс, яку свого часу врятував від смерті Фермін. На цих восьмистах сторінках автор поєднав Барселону часів громадянської війни, Іспанію 50-х, 60-х та 70-х років, а закінчує уже розповіддю про Барселону 1990-х років і, що найважливіше, ключову роль відводить уже не Даніелю Семпере, а його сину Хуліану. Як ви пам'ятаєте, хлопчика назвали на честь письменника Хуліана Каракса і з яким той врешті знайомиться і переймає його майстерність. Не буду далі розповідати про сюжет, щоб не розкрити усіх таємниць і щоб вам було цікаво читати :)
Вам, мабуть, все-таки хочеться дізнатися, чи вдалося Даніелю Семпере помститися за смерть своєї матері, як було обіцяно у третій книзі цього циклу? Так-от прочитаєте усі вісімсот сторінок і дізнаєтеся :)
Власне, саме ця четверта книга поєднала усі попередні. Однак саме перший роман з цього циклу викликав найяскравіші емоції та почуття, оскільки була новим та невідомим у нашій літературі. Друга книга "Гра янгола" стала для мене наймістичнішою з усіх чотирьох. Третя - "В'язень неба", хоча і сподобалася, але мені зараз складно пригадати, про що саме розповідалося на її сторінках, а от четверта "Лабіринт духів" є найґрунтовнішою працею письменника.
Увесь цей цикл розповідає про Барселону ХХ століття, то не лише хроніка родини Семпере, то хроніка життя цього міста і всієї Іспанії. Можу з упевненістю сказати, що книги Сафона принесли неймовірне задоволення, і, думаю, легкі містично-детективні історії прийдуться до смаку усім.
Моє розповідь викликала у вас певні думки? Діліться ними у коментарях, з радістю з вами поспілкуюся. Підписуйтеся на канал "Ділюсь прочитаним" і, найголовніше, читайте і насолоджуйтеся: "Лабіринт духів" Карлоса Руїса Сафона.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"