Світлана Талан та її "Замкнене коло"

Знову повертаюся до творчості Світлани Талан. Зокрема, до її книги "Замкнене коло". Роман написаний порівняно давно, ще у 2012 році, до початку АТО в Україні. Чому згадала про АТО? Бо після "Замкненого кола" авторка написала ще декілька книг, про них я вже розповідала у своєму блозі.
Так-от, "Замкнене коло": на головну героїню, Мирославу, одна за одною звалюються життєві проблеми, які вона намагається продати, щоб позбавитися їх. Та свої нещастя жінка випадково "віддає" близьким та друзям, і на неї чекають не лише муки совісті, а й ще важчі випробування. Інколи емоційне напруження сягало такого рівня, що я не витримала і перегорнула близько сотні сторінок, щоб дізнатися, чим закінчиться роман. Як ви вже, мабуть, здогадалися, книга містить елементи містики. Вони проявляються в тому, що Мирослава, розпочинаючи власний бізнес, промовила, що ладна душу продати, лиш би все у неї було гаразд. І нечистий за неї і взявся, змушуючи робити дурниці і калічити доля близьких людей.
До недоліків "Замкненого кола" можна зарахувати те, що деякі елементи сюжети виписані не надто правдоподібно, а на сторінках зрідка трапляються граматичні помилки, хоча це, швидше за все, недогляд редакторів і коректорів.
Насамкінець маю сказати, що книга "Замкнене коло" Світлани Талан - цікава, за нею із задоволенням можна провести вечір із чашкою кави. Не так уже й багато у сучасній українській літературі книг такого рівня. Тому читайте і насолоджуйтеся!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"