"Дев'ять кроків назустріч вітру" Михайла Іваська

Продовжую розповідати про прочитані книги. Ось одна з них - "Дев'ять кроків назустріч вітру" Михайла Іваська. Книга невеличкого формату, всього 206 сторінок. Її можна прочитати за день, якщо маєте досить вільного часу й бажання.
Книга розповідає про сімнадцятирічного хлопця, хворого на невиліковну хворобу, який однак дуже хоче жити й відчувати. Власне, це і змушує його втекти з дому і пережити захопливих півроку у великому місті. Боротьба за життя Бенедикта Креха, а саме так звуть головного героя, змушує бути наполегливим, оптимістичним і вірити у краще. Відразу скажу, хоча насправді не мала наміру переповідати сюжет, що роман не завершується хеппі-ендом. Хоча автор намагається показати, скільки хороших і добрих справ може зробити людина, приречена на смерть, хай навіть за невеликий проміжок часу: закохатися, знайти вірних друзів, стати успішним і знаменитим. А потім усе втратити в одну мить, ставши безпомічним через хворобу.
Однак є одне але - книга написана доволі просто і банально. Як не крути, та це приклад масової літератури. Тому ті читачі, які шукають глибокодумних філософських роздумів, сильних психологічних переживань чи постмодерних алюзій чи натяків, будуть розчаровані. Але роман допоможе з приємністю провести вечір і, я більш ніж впевнена, проникливо розповість про страшну і невблаганну хворобу з абревіатурою БАС, про людей, які вміють жити. Тож читайте і насолоджуйтеся: "Дев'ять кроків назустріч вітру" Михайла Іваська.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"