Чи смачне "Пиво з абрикосів" Олександра Євтушка?

Привіт усім! Вітаю на сторінці та каналі "Ділюсь прочитаним", сьогодні я розповім про свої враження про книгу "Пиво з абрикосів" Олександра Євтушка. Але, як ви могли уже подумати, вона не має нічого спільного з відомим романом "Кульбабове вино" Рея Бредбері, хіба що в обох книгах використано назву екзотичного і незвичайного напою.
Так-от, книгу "Пиво з абрикосів" Олександра Євтушка я знайшла на сайті Українського Авторського порталу, останнім часом я частенько там шукаю книги в електронному форматі. Книга, про яку йде мова, складається з однойменної повісті та роману "Рома та Дмитро Трироги" і справила двояке, але позитивне враження. Передмову до книги написав Олександр Ірванець.
Розпочну з того, що сама повість "Пиво з абрикосів" на відміну від "Кульбабового вина" не розповідає про літо та світовідчуття дитини-підлітка, а змальовує кохання дорослого чоловіка. Цей текст настільки є чоловічим, настільки яскраво передає психологію представників сильної статі, до того ж не звичайних, а з творчими амбіціями, що після прочитання цього тексту переді мною виник запах тютюнового диму. Не буду розповідати, щасливим чи нещасливим стало для головного героя це кохання, але повість таки варто прочитати. Якщо перший твір , що вміщений книзі "Пиво з абрикосів" наближає читачів до життя музикантів-напіваматорів, то другий, роман "Рома та Дмитро Трироги" у своїй розповіді має чимало згадок про футбол, але на відміну від цього прямолінійного виду спорту, сам роман  досить складний за своїм психоемоційним та філософським наповненням. Автор розповідає про брата та сестру, про дивні стосунки, які склалися між ними та світом. Цей текст чуттєвий і містить чимало літературних алюзій і навіть інтепретацію усім відомого роману Володимира Набокова.
Книга "Пиво з абрикосів" вимагає непоспішного і вдумливого читання, щоб розгадати усі хитросплетені метафори та образи.
Здається, усе :) Залишайте ваші враження про прочитане у коментарях, з радістю з вами поспілкуюся, підписуйтеся на Youtube-канал "Ділюсь прочитаним" і, найголовніше, читайте і насолоджуйтеся: "Пиво з абрикосів" Олександра Євтушка.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"