Рокова та захоплююча "Жінка у вікні" Е. Дж. Фінна

Привіт! Сьогодні розповім про трилер, який став, як стверджує анотація, найгарячішим хітом Франкфуртського книжкового ярмарку. І це дебютний роман "Жінка у вікні" Е. Дж. Фінна, американського письменника, чиє справжнє ім'я Даніель Меллорі.
Відразу скажу, що в сучасній українській літературі книги такої якості (маю на увазі письмо) трапляються рідко, якщо взагалі є. Автор пише чітко, без зайвих мовленнєвих зворотів, за допомогою діалогів та дій передаючи емоції та відчуття. Спершу я не симпатизувала головній героїні Анні Фокс, яка самотньо живе у Нью-Йорку, трагічно втративши чоловіка та дочку. Вона надміру вживає алкоголь, не може взяти себе в руки й розібратися в ситуації.
У чому суть сюжету: Анна Фокс знайомиться з жінкою на ім'я Джейн Рассел, яку вважає за свою нову сусідку, а потім мимоволі стає свідком її вбивства - з вікна свого будинку. Вона повідомляє у поліцію, однак їй ніхто не вірить, бо, як виявилося, - Джейн Рассел жива, хоч то й інша жінка. Головну героїню переконують в тому, що вона бачила галюцинації, наковтавшись сильнодіючих пігулок вкупі з алкоголем. І вона майже в це повірила - якби не... А далі уже я розповідатиму, щоб вам було цікавіше читати. Скажу лише, що в кращих традиціях Агати Крісті зловмисником, яка замислила проти Анни зле, стане людина, яку важко було в цьому запідозрити - така собі овечка в овечій шкурі. Автор ще на початку книги почав вибудовувати деталі та формувати таємницю, що потім складеться в цілісну картинку, як пазл.
З мінусів книги можу назвати лиш те, що найцікавіше починається з приблизно двохсотої сторінки - і до неї ще треба дочитати. Звісно, у романі присутні несподівані повороти сюжету, головоломки й емоційне напруження. Я б не назвала роман "знаковим для нового тисячоліття шедевром" (це теж з анотації), але захопливим, інтригуючим та вартим уваги. Тож читайте і насолоджуйтесь: "Жінка у вікні" Е. Дж. Фінна.

P.S.: Сподобався відгук - підписуйтеся на новини та на мій канал в YouTube. Хочете поділитися своїми враженнями - коментуйте! Буду рада з вами поспілкуватися :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"