Загадкова і містична "Тінь вітру" Карлоса Руїса Сафона

Нарешті я дісталася до книги Карлоса Руїса Сафона "Тінь вітру". Почувши про неї чимало позитивних відгуків, вирішила її прочитати - і, знаєте, я не пошкодувала.
Як бачите, це досить товстенька книга - має більше, ніж 500 сторінок. New York Times вбачає у ній поєднання магічного реалізму Маркеса, інтриги Умберто Еко та готику Борхеса - але то все напівпорожні слова, краще прочитайте самі і відчуйте, як від жаху та зацікавлення холоне кров у жилах.
"Тінь вітру" - це перший роман із циклу книг, дія яких відбувається на Цвинтарі забутих книжок, і розповідає про хлопця Даніеля, десятирічного жителя Барселони, якому до рук потрапила рідкісна книга маловідомого, але неймовірно талановитого письменника. Даніель починає розмотувати клубок інтриги, потрапляє у небезпечні пригоди і дізнається про страшні таємниці. Книга містить елементи детективу, містики, якій все-таки можна знайти логічне пояснення, та відомостей з історії Барселони. Власне, автор закоханий у це місто і, повірте, прочитавши цю книгу, я захотіла побувати в Іспанії, відвідати замок Монжуїк, прогулятися проспектом Тібідабо і на власні очі побачити, де, за задумом автора, відбувалися страшні родинні трагедії.
Як не дивно, "Тінь вітру" Сафона сповнена гумору, іронії, та мудрих висловів, її сторінки просто переповнені афоризмами - такими точними та яскравими, що, здається, були прочитані з моїх власних думок. Ці вислови автор переважно вкладає у вуста такого собі дивака Ферміна. Серед героїв є також таємничий письменник Хуліан Каракас, негативний персонаж Фумеро, їхні долі так переплетені, що закінчення книги передбачити я не змогла, що, до речі, трапляється досить рідко. Але я тішуся, що в житті головного героя усе склалося так, як потрібно було бути - уже з першої сторінки починаєш  співпереживати йому, а якби роман мав би трагічну розв'язку, то вплинуло і на сам відгук та враження від книги. Тому читайте і насолоджуйтеся: "Тінь вітру" Карлоса Руїса Сафона.

P.S.: Сподобався відгук - підписуйтеся на новини та на мій канал в YouTube. Хочете поділитися своїми враженнями - коментуйте! Буду рада з вами поспілкуватися :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Остання камелія" від Сари Джіо

Людина чи система. Хто переможе у романі Степана Процюка "Травам не можна помирати"?

"Memento momentum свободи"